|
---|
POTANGA, ADRIAN
|
Om de afaceriAdrian Potanga
|
Cerință: FOTO: portret, scanat la 300 dpi, extensia JPGVa trebui să înlocuimtă fotografie cu una formală, la cămașă și cravatăCerință: Numele de familie, prenumele:Cerință: Data si locul nasterii:Cerință: Profesiunea - Activitate/CarieraDescrierea job-urilor (numele afacerilor în care ați lucrat, anii, ...etc)Cerință: Studii, titluri academice, specializariCerință: Ocupatia actuala (specialitatea), firma, orasul
Date familiale (optional):Nu este o cerință absolută, ci una opțională, așadar, dacă nu doriți să menționați ceva despre familie, este OK să treceți peste acest punctCerință: Titluri de carti publicate, in italic (dupa caz) brevete, expozitii, roluriCerință: Premii si distinctiiCerință: Afilieri (membru al unor societati si asociatii)Cerință: Adresa, contact (optional)CONTRIBUTII PERSONALE (1-2 propozitii cu meritele personale)Pe tărâm comunitar, Adrian Potânga este un binecunoscut vizionar in comunitatea romano-americana pentru organizarea multor activități soliale-culturale, pentru activitatea sa caritabilă, față de biserica Sf. Treime, și alete organizații și instituții românești, este consilier, și organizator al unor activități de ridicare de fonduri (fund-raising) folosind metodele convenționale afacerilor americane de a ridica fonduri pentru acțiuni caritabile. Este membru al bisericii Sfănta Treime.REFERINTE: enciclopedii si dictionare in care a fost mentionat |
---|
EXEMPLU DE RESUMEE |
---|
EXEMPLU - PAGINA CV: REZMERITSA (RAZMERITA), ANATOL
- actor, muzician, animator comunitar -
![]() |
S-a nascut la 8 august 1946 la Gauzeni ( Basarabia). Fiul lui Feodor si al Eugeniei. Studii: A absolvit Facultatea de Actorie, Teatru si Cinema, Institutul de Arta Dramatica “ Lunacearski” din Moscova (1969). Activitate artistică: Actor, timp de 20 de ani, la Teatrul National Academic din Chisinau. A interpretat roluri in piese de teatru jucate in Basarabia: Brigella din “Corbul” de Carlo Gotti; Mercutio din “Romeo si Julieta” de W. Shakespeare; “Fimca din “Tata “de D. Mateovski; Gulita din “ Doua fete si-o neneaca” de V. Alecsandri s.a. “Ulterior, in redactie revazuta, spectacolul “Romeo si Julieta” ar fi meritat sa poarte numele “ Romeo, Julieta si Mercutio” ultimul fiind transpus in scena ca un simbol alternativ al tineretului intellectual, un lider pe cat de descatusat , pe atat de profund al universului de cartier” ( Pavel Pelin, Vol. “Lupta cu uratul” . Editura Tipografia Centrala din Chisinau 2015). Initiator al unui current nou in arta teatrala-poezia acompaniata la chitara , pe care d-nul Mircea Druc a botezat-o “poezia cantata”- nume cu care dainuieste pana in zilele noastre. |
---|
“Cantarea lui Anatol a redaruit Chisinaului poezia lui Arghezi, Minulescu, Toparceanu, Bacovia, Blaga, Sorescu, Stanescu…Cantecele sale ne mentineau coloanal sufletului, solidarizandu-ne in libertatea noastra care ne ajuta sa supravietuim. Fara Anatol Razmerita, pasii nostri rasuna tot mai stingher si mai stins pe strazile unui Chisinau, care si-a pierdut, si pare ca definitiv, una dintre esentele sale. Tresarim neputinciosi la auzul “Ave Maria” de Gr. Vieru pe care a cantat-o ( si o mai canta) impreuna cu Olga Ciolacu.” ( Pavel Pelin- “ Ce dragoste veche-actorii”. Editura “ Cartea Moldovei” 1998). In anul 1990 emigreaza in Canada.Se stabileste mai intai la Toronto, apoi la Vancouver, unde isi desfasoara activitatea ca actor jucand in diverse roluri de film. In anul 1999 pleaca la Los Angeles, unde isi continua activitatea artistica. Activități comunitare: Membru al Consiliului Parohial , responsabil de activitatile cultural- artistice. A sustinut numeroase spectacole de “poezie cantata” in sanul comunitatii romanesti. A initiat, impreuna cu parintele paroh Constantin Alecse, venirea la Los Angeles a marelui poet al neamului, Grigore Vieru, care, printre multe alte mari poezii, ne-a lasat una pe care astazi o stiu si o canta toti romanii din California. Ca pe un imn o canta: “Atita-I de dulce / Atata-I de dulce / Califonia... Pacat ca nu curge / Pacat ca nu curge / Olt si Dunarea prin ea…”. Film și Televiziune: X-Files “Tunguska”/Fox , X-Files “Terma” / Fox/Kim Manners, X- Files “Patient X” / Fox/Kim Manners, “Tae Millennium Plague” Mandevile Prod. /Jeff Bleckner, “ Tae Net-Bulls and Bears” Mandevile Prod/ Helen Shaver, Xesdinner/Tellfil Canada/Mike Love, “ Armenia-Dragostea mea”/Diana Angelson, “ A doua venire a lui Hristos”/ Daniel Anghelev. Premii și distincții: I se confera titlul onorific de “Artist Emerit din RSS Moldoveneasca” Tel: 1 (323) 255-8583.
EXEMPLU - PAGINA CV: ZINCA, ANDREI
director de filme, regizor, producător de filme
![]() |
Andrei Zinca s-a născut la 5 februarie 1955 în București, România. Este director și manager de producție cinematografică, fiind cunoscut mai ales pentru filmele Puzzle (2013), Mirrors (2008) și alte proiecte din trecut. Educaţie: IATC, România; USC Los Angeles; Facultatea de Arte Plastice (BFA), masterat 1974 – 1979; Producție cinematografică: Președintele studiourilor Voxx - Aprilie 2015 - prezent (4 ani); Președinte, proprietarul Firmei “Double 4 Studios” Martie 2007 - prezent (12 ani); Președinte, proprietar al firmelor A. & Z. Filme și videoclipuri - Mai 1991 - Prezent (28 ani). Experiență: Producator / Director de Film si TV, cu multă experienta, cu o istorie demonstrata de a lucra in industria de televiziune si de film, atat in pozitii creative, cat si in management / programare, in Europa, America Latina si SUA. Specializat în producția și distribuția de filme și documentare TV. Profesionist în domeniul antreprenoriatului, cu licență în fotografie și film TV de la IATC-România, precum și studiile MAE la USC Los Angeles, specialitatea producția de film. Voxx Studios este un studio tanar de dubbing situat în inima industriei de divertisment, Los Angeles California. Suntem specializați în dublarea seriilor de televiziune și a filmelor de lung metraj în mai multe limbi. |
---|
Filme regizate: Proiecte de trecut (2019); Puzzle (2013) Trailer; First Arab Israeli Plane Hijacking (2007); La urgență (2006); Christi Sánchez tiene un show (2003); Te amare en silencio (2003); Miami Sands (2001); Morelia (1995); Guadalupe (1993) Filme cu Andrei Zinca: Made in Romania (2010) - Constantin Petrescu; La urgență (2006) - Andu; Un om în Loden (1979). Filmografie - coproducator: Proiecte de trecut (2019); Filmografie - scenarist: Proiecte de trecut (2019); Puzzle (2013) Trailer. Filmografie - producător: Proiecte de trecut (2019); Puzzle (2013) Trailer; Speaking with the Vatican (1990). Filmografie - cameraman: Buletin de București (1982). Filmografie - camera: Pruncul, petrolul și ardelenii (1981). Distincții și premii: IMDb; VIDEO; AWARDS; FILM CREDITS. E-mail info@voxxstudios.com.
EXEMPLU - PAGINA CV: ANTON, ION
- chimist, profesor, scriitor, lider comunitar -
Ion Anton, născut la 20 ianuarie 1942, in comuna Hărmeziu, județul Iași- România din părinții Dumitru și Zamfira. Studii:1949-1956 - Școala generală și elementară în comuna Hermeziu. 1956-1959 - Grupul Școlar Petrol-Chimie Iași. 1959-1963 - Liceul Vasile Alecsandri Iași. 1963-1970 - Institutul Politehnic Gheorghe Asachi Iași- Facultatea de chimie industrială, licențiat cu teza "Tehnologia Substanțelor Azotoase".
Activități civice, Film și Televiziune: 1996-2014 – Este numit agent electoral și in final expert electoral la Consulatul General al României din Los Angeles, numit de Biroul Electoral Central al Ministerului de Externe Român, la toate formele de alegeri și referendumuri din România. A susținut interviuri la TVR Internațional 2008 și 2017, TVR Iași 2003 și 2015. În 2013 - actor in serialul Criminal Minds. Publicații: Din 2000 a abordat calea scrisului în America: la Clipa Magazine, Romanian Roots, Meridianul Romanesc, Miorița USA; în Romania: la Flacăra, director Adrian Păunescu, Amurg Sentimental și Familia Romană din Baia Mare; în Basarabia: la Glasul Națiunii. A publicat "Note de calătorie", poezii laice și religioase, eseuri laice și religioase.
Activități culturale comunitare: 1996-2019 - a conferențiat la Biserica Sf Treime din Los Angeles și la alte bisericii ortodoxe cu prilejul evenimentelor naționale 15 ianuarie Naștere a lui Eminescu, 18 ianuarie Moartea lui Grigore Vieru, 24 ianuarie 1859 Unirea Principatelor (Tara Romaneasca și Moldova), 27 martie 1918 - Unirea Basarabiei cu patria-mamă, 10 mai Ziua Independenței Naționale -1977-1978, Ziua Monarhiei- 10 mai, Ziua mamei, Ziua taților și 1 decembrie 1918 Marea Unire a Moldovei, Țara Romanească și Ardealul (Banat, Crișana, Maramureș și Transilvaniei), constituirea României Mari - Statul Unitar România modernă.
2009, 30 septembrie- 4 octombrie inclus într-o delegație a Americii, într-o vizită oficială la Ministerul de Externe al României, Parlamentul Romaniei (Senatul și Camera Deputaților), Televiziunea Romană, Patriarhia Romană fiind primiți de Patriarhul BOR și la Preșidenția Romaniei fiind primiți de președintele Romaniei Traian Băsescu.
2008 - Festivalul de poezie împreuna cu Poetul Grigore Vieru la Vanători Neamț, Sighetul Marmației- Maramureș, Festivalul Poesis Satul Mare unde Grigore Vieru a primit titlul de doctor Honoris Causa și la Festivalul de poezie Hermeziu, casa memorială Costache Negruzzi.
2009 - Plasarea în parcul Copou împreună cu Primăria Iași și Consiliul Mondial roman a bustului lui Grigore Vieru.
2010 - Comemorarea lui Grigore Vieru la Iași și Chișinău, conferențiind la Universitatea Ion Creangă, Aula Grigore Vieru și Parcul Clasicilor- Chișinău.
2010 - Cenaclul "Terapia prin Speranță", Iași, moderator Prof Dr. Rodica Ghiuru.
2013 - Cenaclul "Orizontul cunoașterii", moderator Prof Dr. Rodica Ghiuru, Iași.
2004 - Biserica Sfanta Treime Los Angeles, lansări de carte, 5 titluri, scriitor Elena Călugăru-Baciu, din Romania;
2011 Lansare de carte, "Viitorul începe Maine", scriitor doctor Izvoranu;
2017 “In Umbra Marilor Imperii Ucigase" autor Mugur Andronic, Bucovina;
2016 - Lansarea de carte “Dâmbroca - Curcubeu peste Timp – Repere Monografice”, autori Ing. Mircea Iordache și Pr. Protoiereu Constantin Alecse, Parohul Bisericii Sf Treime.În 2018 - A editat romanul autobiografic ilustrat "Nihil Sine Deo – De la Hermeziu la Los Abgeles" autor Ion Anton. Premii și Distincții: 2000-2018 – Peste 20 de Diplome de Excelență, de Apreciere și de Participare la multiple activități științifice, culturale și publicistice din America, România și Basarabia.
2004-2019 – Activitate socială în cadrul Serviciilor de Protecția Oamenilor în vârstă, în California.
Website: www.ion-anton.com - Personalitate polivalenta, Ion Anton s-a distins în Romania în activitatea pedagogica si în cercetare, iar dupa sosirea în SUA, s-a implicat activ în activitati civice si comunitare dar si în publicistica, colaborand la o serie de publicatii din strainatate.
EXEMPLU - PAGINA CV: OLAR, NICOLAE
(om de afaceri, proprietar de imobiliare, lider comunitar / 1936-2007)
![]() |
Date personale: Nicolae Olar se născuse în 1936, la Alibunar, Banatul Sârbesc (azi în Serbia). S-a cäsátorit cu Ana și au avut trei copii: Lucian, Gabriel și Marinicä. Dupä terminarea studillor generale și liceale s-a înrolat în armatä, pentru doi ani. Studii: A absolvit Facultatea de Mecanicä, din Pancevo (1960). A funcționat ca director al sectorului mecanic la o fermã agricolä (1960-1963). In anul 1964 a părăsit țara. Dupä ce a stat o perioadä în lagärul de refugiați din Neapole (Italia), a obținut o vizä de emigrare în Statele Unite ale Americii. Profesie/ activități/carieră: A locuit la Cleveland până în 1966, apoi s-a mutat, îrnpreunä cu soția și cei trei copii, în California. In perioada 1966-1973, lucreazä la o bazä militarä aerospațialä. Își începe activitatea cu munci necalificate (vânzätor la o stație de benzinà). Dă dovadă de un spirit intreprinzător și devine proprietar de clădiri. Investește în domeniul imobiliar, lansându-se în acest domeniu în urma cumpärării primei clădiri, cu apartamente de închiriat, în anul 1968. Devine proprietarul mai multor clădiri în zona South Bay, pe care le renovează și le închiriază. |
---|
In scurtă vreme, devine unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri și constructori din comunitatea românà, din Los Angeles, fiind proprietarul companiilor: Olar Enterprises and O. & P. Development Co. și Olar Enterprises - South Pacific Coast Highway, ambele cu birourile centrale în Redondo Beach, din California. In cadrul companiilor sale de constructii a angajat mulți conaționali, nou-veniți, în America. In perioada 1975-1991, avea pe agenda de lucru a intreprinderilor sale, planuri de construcții pentru reședințe familiale, blocuri cu apartamente de locuit și centre comerciale. Activități comunitare / Afilieri: Pe plan comunitar Nicolae Olar a fost implicat, împreună cu întreaga lui familie, la activitățile organizate de biserica ortodoxä română Sfânta Treime, din Los Angeles, pentru care a fäcut numeroase și generoase donații. A fäcut parte, timp de trei ani, din comitetul de conducere al California’s Pepperdine University, în idea de promovare a educației în rândurile tineretului american și româno-american. A activat în paralel în consiliul parohial de la biserica ortodoxä românà Sfânta Treime, din Los Angeles și în societatea Viitorul Român. A fost membru și susținător al Partidului Republican din S.U.A.
![]() |
---|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |